Grilēta vistas fileja ar apelsīnu mērci un hercogienes kartupeļiem

 15. oktobris 2016 15:30 Recepte  skatījumi: 7921


Foto: Shutterstock.com


Vistas fileju notīra, nosusina. Viegli izirdina. Pievieno piparus, olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, citrona sulu. Atstāj marinēties vismaz uz 30min. Liek grilēties līdz gatava.

 

Mērce: No apelsīniem un citrona izspiež sulu. Katliņā bez taukvielām apcep sasmalcinātus sīpolus, pielej apelsīnu un citronu sulu, baltvīnu. Pievieno rozmarīnu.

Visu vāra līdz iztvaiko puse no daudzuma. Cieti izšķīdina aukstā ūdeni, pievieno katliņa saturam un vēlreiz uzvāra.

 

Hercogienes kartupeļi: Kartupeļus nomizo,vāra sālsūdeni gatavus. Karstus ar stampu samīca. Masai pievieno sviestu, sāli, rīvētu muskatriekstu, olas dzeltemumu. Uzputo. Caur konditorejas uzgali uz ietaukotas plāts izpsiež rozītes. Cep cepeškrāsnī 220 grādos līdz zeltaini brūnas.

Gurķi sagriež vēdeklīšos, ananāsus gabaliņos, apelsīnu šķēlītēs. Visu kārto uz šķivja un pasniedz.

 

Iesūtījis: Aigars Auseklis 

Sastāvdaļas

1. Apelsīns
29 g
2. Citrons
90 g
3. Apelsīni
290 g
4. Sarkanie pipari
20 g
5. Citrons
60 g
6. Ķiploki
9 g
7. Olīveļļa
50 g
8. Vistas fileja
190 g
9. Fiszālis
10 g
10. Granātābols
9 g
11. Kon.ananāsi
30 g
12. Sarkanais sīpols
45 g
13. Rozmarīns
5 g
14. kons.kukurūza
20 g
15. Svaigs gurkis
50 g
16. Olas dzeltenums
20 g
17. Muskatrieksts
5 g
18. Sviests
25 g
19. Sāls
5 g
20. Kartupeļi
140 g
21. Ingvers
9 g
22. Kartupeļu ciete
10 g
23. baltvīns, pussausais
100 g
24. „cherry”tomāti
20 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk