Ķiršu ievārījums, kam jābūt katras ģimenes pagrabā

Koki ir pilni ar tumši sārtiem ķiršiem, un tie, kā zināms, dikti garšo arī strazdiem. Tāpēc – lasām ātri nost un gatavojam gardo ķiršu ievārījumu!
Mmm, cik labi ziemas vakaros garšo plānā pankūka ar ķiršu ievārījumu.

FOTO: Shutterstock.com

Mmm, cik labi ziemas vakaros garšo plānā pankūka ar ķiršu ievārījumu.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cukurs (ievārījuma cukuru liek par trešdaļu mazāk)
  • 1 glāze ūdens
  • 1 kg skābo ķiršu

 

Pagatavošana

Ķiršiem izņem kauliņus (var izmantot speciālu ierīci), liek dzidrā, karstā sīrupā un ar stundas pārtraukumiem vairākos paņēmienos vāra uz lēnas uguns. Vārīšanas laikā nosmeļ putas. Ievārījums ir gatavs, kad augļi sāk grimt sīrupā un pats sīrups sāk sabiezēt.

Reklāma
Reklāma

 

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

Saistītie raksti