Padomi garda ievārījuma gatavošanai

 26. jūlijs 2015 7:00 Padoms  skatījumi: 14607

Ievārījumu gatavošana ir vienkārša, tomēr, lai to pagatavotu patiešām labu un garšīgu, vajadzīga pacietība un dažas iemaņas. Jā un arī cukuru vajag daudz.



Foto: Shutterstock.com

Lai ogas ievārījumā neizjuktu, jāvāra ar pārtraukumiem, procedūru atkārtojot 3-4 reizes.


Lai ievārījums nebojātos, tam jāsatur vismaz 50% cukura. Jāizvēlās tikai svaigas, lielas, stingras un nepārgatavojušās ogas, neder arī pārgatavojušies augļi.

Lai ogas ievārījumā neizjuktu, jāvāra ar pārtraukumiem, procedūru atkārtojot 3-4 reizes.

Džemu gan var vārīt vienā paņēmienā, jo tajā ogas var būt izjukušas.

  • Jo mazāk gaisa būs starp vāku un ievārījumu, jo labāk tas uzglabāsies, tādēļ burciņu jācenšās piepildīt pēc iespējas pilnāku.
  • Kad burciņu piepilda ar ievārījumu, sausā dvielī noslauka maliņas, cieši aizvāko un uz 5 minūtēm apgāž otrādi.
  • Ievārījuma garšu var papildināt ar dažādiem komponentiem, piemēram, ābolu ievārījumu- ar kanēli, krustnagliņām un kalvandosu (ābolu degvīnu), plūmes- ar plūmju degvīnu, persikus un aprikozes- ar brendiju, zemenes- ar rumu, vanilīncukuru, ķiršus- ar liķieri Amaretto vai rumu. Alkoholu pievieno īsi pirms vārīšanas beigām, lai tas neizgarotu.
  • Ievārījumus uzglabā vēsā un tumšā vietā.
  • Ievārījuma burciņu pēc atvēršanas nav ieteicams glabā ilgsoši,bet visus savārījumus ieteicams izlietot līdz nākamajai ražai.

 

Avots: "Omes pavārgrāmata", R.: "Jumava", 2003.



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk