Buka (stirnas) grillgaļiņa

 03. jūlijs 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 14215


 

Pa Līgo svētkiem lauku mājās, biju spiesta iemarinēt stirnas gaļu grillēšanai ar sastāvdaļām, kas nu bija uz vietas atrodamas. Rezultāts bija perfekts!

Sagriež gaļu palielās ~1,5 cm biežās šķēlēs (vai kā nu tur sanāk, no kaula atdalot), mazliet izklapē ar gaļas āmuriņu. Apsāla no abām pusēm (nepārspīlēt!)

Sīpolus un citronus sagriež šķēlēs, ķiplokus sīkos gabaliņos.

Traukā liek gaļu, uzber ķiplociņus mazliet, tad jauktu kārtu ar sīpoliem un citroniem, uzlej majonēzi (spiežot no paciņas veidojas majonēzes "desiņas"- tad nu pietiks, ja majonēže aizņems apm. 1/2 no gaļas laukuma, respektīvi- spiež ar atstarpēm), tad liek atkal gaļu utt. Visu pārlej ar alu, lai nosedz kārtojumu pilnībā (man bija Piebalgas, bet domāju- vienalga kādu, tik ne saldu).

Pēc 24 stundām cepām. Nepārcept, lai nav sauss. Ļoti garšīgi!

 

Iesūtījusi: Inga Piterniece, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece

Sastāvdaļas

1. Alus
1/2 litri
2. Majonēze
2 paciņas
3. Citroni
3 gab
4. Ķiploki
1 galviņa
5. Sāls
6. Buka (stirnas) gaļa
3 kg
7. Sīpoli
4 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk