Šampanieša saldējums ar jāņogu mērci

 20. jūnijs 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 3476



Foto: mammamuntetiem.lv


Šampanieti sajauc ar saldo krējumu un uzvāra. Olu dzeltenumu, cukuru un citrona sulu saputo, tad to iejauc uzvārītajā masā.  Saldējuma masu atdzesē aukstā ūdens peldē, izberž caur sietu un salej formiņās. Saldē 6h (sākumā apmaisot). Cukura sīrupu uzvāra, pārlej pāri jāņogām. Trauciņos lej jāņoga sīrupu, no saldējuma ar karotīti veido bumbiņas, tās pārkaisa ar jāņogām.

Sastāvdaļas

1. Saldais krejums
125 ml
2. Citrona sula
1 tējkarote
3. Olas dzeltenums
2 gb
4. Sarkanās jāņogas
4 ēdamkarotes
5. Karsts cukura sīrups
8 ēdamkarotes
6. Šampanietis
125 ml
7. Cukurs
5 ēdamkarotes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk