Brūkleņu saldējums

 01. jūlijs 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 4907



 

Gatavošanas laiks apmēram 4 st, no tām 3 st saldētavā.

8 personām

1. Sausā un tīrā bļodā lej olu baltumus, saputo stingrās putās.

2. Citā bļodā saputo saldo krējumu.

3. Trešajā bļodā olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Iemaisa saberztās brūklenes. Garšas uzlabošanai var pievienot arī džinu.

4. Olu dzeltenumu un brūkleņu maisījumā vispirms lēni iecilā putukrējumu un pēc tam saputotus olu baltumus.

5. Ņem garenu, taisnstūra veida kēksa veidni, kuras ietilpība ir apmēram 1,5 l. Veidni izklāj ar pārtikas plēvi.

6. Veidnē lej pusi no brūkleņu maisījuma.

7. Virsū kārto bezē cepumus un pārlej ar atlikušo brūkleņu maisījumu. Vismaz 3 stundas tur saldētavā.

8. Saldējumu izgāž uz servējamā trauka. Pirms pasniegšanas saldējumam vismaz 20 minūtes jāpastāv istabas temperatūrā. Rotā ar maziņiem bezē cepumiem un citronmelisu.

Brūklenes vai aizstāt ar dzērvenēm, jāņogām vai avenēm.

Sastāvdaļas

1. Mazi bezē cepumi
35 gab (dažus atstāj rotājumam)
2. Olas baltumi
8 gab
3. Saldais krejums
300 g
4. Olas dzeltenumi
2 gab
5. Saberztas brūklenes
350 g
6. Cukurs
40 - 80 g
7. Džins
2 ēd.k.
8. Citronmelisas lapas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk