Zemeņu uzpūtenis - recepte 1

 09. jūnijs 2016 6:10 Recepte  skatījumi: 25427

Vai jau esi nobaudījis pirmās vietējās zemenes? Tās ir gatavas un ļoti gardas!



Foto: Shutterstock.com

Šādu gardumu var gatavot arī no citām ogām, piemēram, avenēm.


 

Nomazgātas zemenes sagriež uz pusēm vai četrās daļās un apber ar cukuru. Kad atdalījusies sula, katliņā ielej ūdeni, un pievieno izveidojušos sulu.

Uzvāra un, maisot pieber mannā, turpina vārīt un maisīt līdz izveidojusies bieza mannā biezputra. Izvārītās mannas katlu liek aukstā ūdens peldē un sāk putot, pēc neliela brīža pieliek 2/3 no sagrieztajām zemenēm un turpina putot līdz izveidojas gaisīgas konsistences uzpūtenis. Putošanu beidz un iecilā atlikušās sagrieztās zemenes.

Sastāvdaļas

1. Zemenes
1 kg
2. Cukurs
250 gr
3. Ūdens
1/2 litri
4. Manna
200 gr


1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk