Liellopa šašliks

 29. jūnijs 2009 4:00 Recepte  skatījumi: 15823

Šim šašlikam klāt piedzer kviešu alu, līdzīgi kā steikam.



Foto: Ojārs Jansons


Lielopa gaļu sagriež šašlika gabalos un pa kārtām jāliek bļodā, starp gaļas kārtām vienādos daudzumos jāliek pipari, šķēlēs sagriezti sīpoli, pa citrona šķēlei, un dilles. Visu tā smuki sakārto, ieliek uz stundu aukstumā ievilkties. Kefīrā iejauc kariju, sāli, un pēc stundas kefīru iemaisa šašlikā, kefīrā šāslikam marinādē jānostāvas aptuveni 2 diennaktis.
Cep uz grilla, vēlams lielā karstumā īsu brīdi, aptuveni 2-3 min no katras puses, klāt piedzer kviešu alu, līdzīgi kā steikam...  lai garšo!

 

 

 

Iesūtījis:

Kaspars Skranda, mammamuntetiem.lv lasītāja

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Dilles
1 buntīte
3. Liellopa gaļas mīkstums
3 - 4 kg
4. Kefīrs
3 - 4 l
5. Svaigi malti baltie pipari
tējkarote
6. Sīpoli
2 kg
7. Citrons
1 gab
8. Karijs, sāls,
1/2 paciņa


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk