Balkona prieks

 28. jūnijs 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 3237



Vistas fileju sagriež 2 x 2 cm gabaliņos, ieliek bļodā, iespiež citrona sulu, uzber sāli, piparus, samaisa un liek uz kādu stundu ledusskapī, pēc kāda laika apmaisa. Pa to laiku mazā grilā ieberam ogles, uzlejam degmaisījumu un ļaujam "ievilkties", lai gaļai nebūtu piegarša. Pēc kādām 15 minūtēm aizdedzinām, bet stāvam klāt, esam tomēr uz balkona...Kad liesma noplok, ļaujam oglitēm "iesildīties" un ejam pēc gaļas . Kārtojam to uz iesmiņiem cieši - gabaliņu pie gabaliņa, tad būs sulīga. Kad oglites pārklājušās ar pelēku kārtiņu, liekam iesmus virsū, bet nepametam vienus, jo "balkona prieks" mīl sabiedribu un vistas fileja gatavojās ātri . Cepam grozot, kamēr gaļiņa ir zeltaini brūna...Tad liekam iesmus uz šķīvja un ļaujam "balkona priekam" aptvert savu nākošo uzdevumu - iepriecināt balkona saimnieku! Šeit noderēs tikai vistas fileja, jo tā cepoties "nekūpēs" un neradīs problēmas ar kaimiņiem. Tādēļ arī citas marinādes neiesaku, jo tās pilēs oglēs un izraisīs dūmus... Kamēr ogles vēl karstas, var pasildīt visu, kas ienāk prātā - sieru uz iesma, dārzenišus folijā, rupjmaizīti... Šis process silda sirdi, kad TĀ gribās kaut kur pie dabas, bet netiek... Labu apetiti ! 4 iesmiņiem ņemu 6 nelielas filejas.

 

Iesūtījusi: Ligita Vecrumba, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari
2. Vistas fileja
cik gribās
3. Citron sula
uz aci


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk