Cepamgaļa Usmas ezera Samiņu līča gaumē

 27. jūnijs 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 4037



Gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos, pievieno ripās sagrieztos sīpolus, no citroniem uzspiež sulu, pielej eļļu, pievieno garšvielas, visu kārtīgi izmaisa, izspaida! Liek uz nakti marinēties! No rīta pievieno alu (vēlams tumšo dzīvo vai gaišo ar izteiktu apiņu garšu - piem. Mītavas), lociņus, dilles un atkal kārtīgi visu izmaisa, izmīca! Pusdienlaikā dur uz iesmiem un grillē! Marināde viegli pagatvojama, jo tajā esošās izejvielas parasti ir pa rokai! Iznākums - pasakaini gards, mīksts un neaprakstāmi baudāms! Iesaku sagrillēto gaļiņu baudīt bez mērcēm (piem.tradicionālā kečupa), lai ibaudītu visas garšas nianses!

 

 

Iesūtījusi: Kristīne Damškalne, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece

Sastāvdaļas

1. Melnie pipari
1 ēdamkarote
2. Cukurs
1 ēdamkarote
3. Sāls
3 ēdamkarotes
4. Dilles,locinji
200 gr
5. Sīpoli
1 kg
6. Olīveļļa
100 ml
7. Citrons
2 gab
8. Buka, teļa vai jēra gaļa
3 kg
9. Tumšais alus
1 litrs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk