..citronos un medū..

 27. jūnijs 2009 22:40 Recepte  skatījumi: 2626



..es biju dzirdējusi daudz un dažādas receptes..tik ļoti samulsu un izdomāju, ka gatavošu kaut ko no visa dzirdētā, redzētā un atcerēšos...

..galvenais priešnosacījums bija - lai gaļa nav iekš etiķa bijusi..
..tā nu tirgū nopirku svaigu cūkas gaļiņu (mazliet cauraugušu)..iemantoju garšaugus..un sagatavošanas process varēja sākties...
..sagriezu gaļu vidēji lielos gabalos..tai klāt pievienoju ripās sagrieztus sīpolus..un zaļumus - daudz pētersīļu, dilles, saplūkātas bazilika lapiņas, vienu zaru piparmētras lapas, lokus un zariņu timiāna...
..pāri visam piecu piparu maisijumu pēc izjūtas, bet domāju, ka tos katrs pats - kādus vēlas, tējkaroti sinepju, 2 lauru lapas, apmēram 2 ēdamkarotes oliveļļas un 1 lielu ēdamkaroti medus..
..sāli klāt pieliku pavisam simbolisku šķipsniņu..
..to visu tā no sirds saspaidiju...un ieliku traukā ar vāku, lai sasūcas..domāju, ka šo sašliku var cept jau pēc pāris stundām, bet mēs cepām vien nākamās dienas vakarā..sanāca vienkārši pasakaini gardi..es biju pārsteigta par to,cik tas īstenībā ir vienkrāši...galvenais ar mīlestību..;)
..piebildišu - cept vajag ne uz atklātas liesmas, bet oglēm, un gaļu uz iesmiem vai režģītī likt tā diezgan cieši, lai tā nezaudē sulīgumu cepšanas procesā...cepot var mazliet apliet ar alu...
..Labu apetīti!!!
 

Iesūtījusi:

Velga Vītola,

Grilēšanas recepšu konkursa

dalībniece

Sastāvdaļas

1. Lauru lapas
2. Piparmētru lapiņas
3. Pipari
4. Sīpols
2 gab
5. Medus
1 ēdamkarote
6. Citrons
1 1/2 gab
7. Cūkgaļa
1 - 1 1/2 kg
8. Dažādu garšaugu maisījuma, piemēram, pētersīļi, baziliks, dilles u.c.
9. Sinepes pēc garšas
10. Olīveļļa


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk