Vistas šašliks "Ooo, jā..."

Stumjam saulītē grilu! Vienkārša recepte skaistam piknikam. Citas grilēšanas receptes skati Virtuves sadaļā -> Grilēšana.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

1. Vistas šķiņķīšus (iepriekš atdalītu no ādas un kauliņiem) sagriež grillēšanai paredzētos gabaliņos (jo lielāki gabaliņi, jo ilgāk jāmarinē).

2. Sagriež sīpolu un laimu ripiņās.

3. Izvēlamies trauku attiecīga lieluma, lai tur varētu ietilpināt visu gaļu. Ieliekam traukā gaļu, pārlejam ar eļļu, piespiežam klāt citrona sulu (pārgriež citronu uz pusēm un ar roku izspiež sulu), pievienojam sīpolus, piparus un sāli pēc gaumes un garšas (es sāls vietā lietoju sojas mērci). To visu no sirds samīcām "kārtīgi". Uzklājam pa virsu laima ripiņas.

4. Traukam virsū uzliekam slogu (mazāka diametra šķīvi vai ko tam līdzīgu) un virsū kādu smagu priekšmetu (es lieku akmeni). To visu tur ledusskapī vai pagrabā, ja tāds ir, aptuveni 15 - 24h.

5. Cep — kā jau ierasts —  uz iesmiem vai restītēm, cepot var liet virsū to pašu marinādi vai sojas mērci. Lai labi garšo... :)

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījis: Ziedonis Politers, Grilēšanas recepšu konkursa dalībnieks

 

Sastāvdaļas

  • Vistas šķiņķīši(bez adas un kauliņa) - 7.kg
  • Citrons - 3.gab
  • Laims - 1.gab
  • Sīpols - 5.gab
  • Olīveļļa vai kukurūzas eļļa - 250.ml