Vaniļas saldējums

Lieliski, ja tev ir saldējuma mašīna, bet vari iztikt arī bez tās. Lej sagatavoto masu bļodā, liec saldētavā un ik pēc 15 minūtēm sakul, līdz saldējums sabiezējis (kopā aptuveni četras reizes). Tad vari pārlikt saldējumu tam paredzētajā traukā un atstāt saldētavā sastingt pilnībā. Ja izmanto saldējuma mašīnu, seko lietošanas instrukcijai.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

aptuveni 750 ml
30 minūtes sagatavošanai
plus laiks saldēšanai

 

Pagatavošana:

1. Katliņā ar vismaz viena litra tilpumu lej pienu un saldo krējumu. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm, izkasi sēkliņas un visu liec piena un krējuma maisījumā. Pievieno arī pusi cukura. Uzvāri, nogriez uguni un ļauj 20 minūtes ievilkties.

2. Pa to laiku saputo olu dzeltenumus ar palikušo cukuru, līdz tie gaiši un krēmīgi. Vēlreiz uzvāri piena un krējuma maisījumu un, intensīvi maisot, lej iekšā olās. Visu lej atpakaļ katliņā un uz ļoti mazas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Nekādā gadījumā neuzvāri, jo tad masa sadalīsies. Tev vajadzētu iegūt pabiezu vaniļas mērci. Izzvejo vaniļas pāksts pusītes, nomazgā un noliec citai reizei.

3. Ja saldējuma gatavošanai izmantosi mašīnu, vispirms vaniļas mērci atdzesē. Ieteicams ielikt pat saldētavā, līdz tā no malām jau sāk sasalt. Tad lej saldējuma mašīnā. Aptuveni 20 minūšu laikā masai vajadzētu sabiezēt. Lej to paredzētajā traukā un ļauj sastingt.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte Ieva Salmane,  stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)

 

Sastāvdaļas

  • Vaniļas pāksts
  • Saldais krejums - 250.ml
  • Piens - 250.ml
  • Cukurs - 100.g
  • Olu dzeltenumi - 6