Piena zupa ar berztām klimpām

Vai esat gatavojuši piena klimpu zupu? Ātrs, vienkāršs un gards ēdiens, kas parasti uzrunā arī bērnus.
Vārām piena klimpu zupu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vārām piena klimpu zupu!

Sastāvdaļas:

  • Sāls
  • Ola - 1.gab
  • Piens - 30.g
  • Miežu milti - 100.g
  • Sāls, cukurs
  • Sviests - 10.g
  • Ūdens - 200.g
  • Piens - 700.g

 

Gatavošana:

  1. Ūdeni ar pienu uzvāra, pieber mīklas berzumu, vāra 3 - 5 minūtes. Tad pieliek sviestu, sāli, cukuru.
  2. Klimpu mīkla: olu ar sāli un pienu sakuļ, pieber apmēram 3/4 no paredzētā rupjo miltu daudzuma un samaisa biezu mīklu. 
  3. Tad pieber atlikušos miltus un ar rokām mīklu saberž, lai vārot izveidotos mazas klimpiņas.
Reklāma
Reklāma

 

Rupjos miežu miltus var aizstāt ar rupjiem kviešu vai rudzu miltiem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Saistītie raksti