Piena zupa ar berztām klimpām

 26. jūnijs 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 4738



Ūdeni ar pienu uzvāra, pieber mīklas berzumu, vāra 3 - 5 minūtes. Tad pieliek sviestu, sāli, cukuru.

Klimpu mīkla: olu ar sāli un pienu sakuļ, pieber apmēram 3/4 no paredzētā rupjo miltu daudzuma un samaisa biezu mīklu. Tad pieber atlikušos miltus un ar rokām mīklu saberž, lai vārot izveidotos mazas klimpiņas.

Rupjos miežu miltus var aizstāt ar rupjiem kviešu vai rudzu miltiem.

 

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Ola
1 gab
3. Piens
30 g
4. Miežu milti
100 g
5. Sāls, cukurs
6. Sviests
10 g
7. Ūdens
200 g
8. Piens
700 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk