Vistas gaļas frikadeles želejā

 25. jūnijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 7516



 

Maltai vistas gaļai pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, olas, saldu krējumu, sāli un muskatriekstu. Masu samaisa un labi sastrādā, ar slapjām rokām veido apaļas lodītes un vāra buljonā. Gatavas izņem ar putu karoti un liek nelielos trauciņos vai veidnītēs. Buljonu izkāš, uzkarsētam pievieno uzbriedinātu želatīnu, tad atdzesē un uzlej trauciņos saliktajām frikadelēm. Liek aukstā vietā sarecēšanai. Pasniedz ar dārzeņu vai augļu salātiem.

 

 

Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga: Avots,1991

Sastāvdaļas

1. Nedaudz muskatrieksta
2. Sāls
3. Salds krējums
100 g
4. Olas
2 gab
5. Baltmaize
2 šķēles
6. Malta vistas gaļa
500 g
7. Vistas buljons
3/4 l
8. Želatīns
20 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk