Zemeņu putas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Noskalo un notīra zemenes. Sasmalcina. Atstāj dažas zemenes rotājumam.

Zemeņu masu sajauc ar skābo krējumu. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno pūdercukuru un turpina putot vēl dažas minūtes. Uzmanīgi iecilā zemeņu masā. Zemeņu putas liek saldā ēdiena trauciņos un ievieto ledusskapī.

Apelsīnu sulu katliņā sajauc ar kartupeļu miltiem. Nepārtaukti maisot, uzvāra. Noskalo un sasmalcina citronmelisu. Pievieno mērcei. Mērci atdzesē. Zemeņu putas rotā atlikušajām zemenēm un pasniedz ar apelsīnu mērci.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļu milti - 1/2.ēd.k.
  • Zemenes - 500.g
  • Skābs krējums - 200.g
  • Olu baltumi - 3.gab
  • Pūdercukurs - 60.g
  • Svaiga apelsīnu sula - 300.g
  • Citronmelisa