Zemeņu putas

 24. jūnijs 2009 11:00 Recepte  skatījumi: 5225


Foto: mammamuntetiem.lv


Noskalo un notīra zemenes. Sasmalcina. Atstāj dažas zemenes rotājumam.

Zemeņu masu sajauc ar skābo krējumu. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno pūdercukuru un turpina putot vēl dažas minūtes. Uzmanīgi iecilā zemeņu masā. Zemeņu putas liek saldā ēdiena trauciņos un ievieto ledusskapī.

Apelsīnu sulu katliņā sajauc ar kartupeļu miltiem. Nepārtaukti maisot, uzvāra. Noskalo un sasmalcina citronmelisu. Pievieno mērcei. Mērci atdzesē. Zemeņu putas rotā atlikušajām zemenēm un pasniedz ar apelsīnu mērci.

Sastāvdaļas

1. Kartupeļu milti
1/2 ēd.k.
2. Zemenes
500 g
3. Skābs krējums
200 g
4. Olu baltumi
3 gab
5. Pūdercukurs
60 g
6. Svaiga apelsīnu sula
300 g
7. Citronmelisa


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk