Skābputra

 23. jūnijs 2009 8:00 Recepte  skatījumi: 7827



Foto: mammamuntetiem.lv


Noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie gandrīz mīksti. Tad karstā putrā ar karoti liek stingras konsistences rūgušpienu (nemaisa). Rūgušpienam sarecot, rodas kunkuļi. Pēc tam putru liek siltā vietā un ieskābē (12 dienas). Sāli putrai neliek. Krējumu skābputrai pievieno pirms pasniegšanas. Skābputru lej krūzītēs un pasniedz launagā ar sviestmaizēm vai pusdienās, vakariņās ar siļķi un vārītiem kartupeļiem vai ar vārītiem pelēkajiem zirņiem, zirņu pikām.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Ūdens
600 g
2. Miežu putraimi
40 g
3. Rūgušpiens
400 g
4. Skābs krējums vai paniņas
50 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk