Siltalus

 03. jūnijs 2009 14:55 Recepte  skatījumi: 7225

Īpaša recepte - alus, kas savārīts kopā ar pienu!




Vidzemnieces siltalu vāra šādi: svaigu pienu uzvāra, tam pielej pašadarinātu alu, samaisa un tūdaļ dzer.

Parasti uz trim mēriem piena ņem vienu mēru alus. Tas gan atkarīgs no alus sūruma. Atšķaidot pienu ar mājas alu, stipri jāsakuļ, lai piens nesaiet ziedos. Iecienīts piestrēbiens pie brokastīm, tējas vai kafijas vietā.

Kurzemnieces vārošam pienam piekuļ ne vien alu, bet arī olas un cukuru. Tad siltalus jau ir dzēriens ciemiņiem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Mājas alus
2. Piens


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk