Debesmanna 1

 22. jūnijs 2009 8:00 Recepte  skatījumi: 11668



Dzērvenes pārlasa, noskalo, saspaida, izspiež sulu. Čagām pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļust gaiša, čaugana, palielinājusies apjomā 2 - 3 reizes. Debesmannu liek dzīļajos šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.

Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu u.c. uzputeņus, tikai tad tos nesauc par debesmannu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Dzērvenes
75 g
2. Ūdens
200 g
3. Cukurs
50 g
4. Manna
30 g


1 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk