Rasols

 22. jūnijs 2009 8:00 Recepte  skatījumi: 3676



Ar mizu vārītus kartupeļus un bietes nomizo, atdzesē un sagriež mazos kubiņos. Tādos pašos mazos kubiņos sagriež nomizotus gurķus  un ābolus, atdzesētu cepeti, siļķes fileju un cieti novārītas olas. Krējumam pieliek garšvielas, un iemaisa tajā sasmalcinātos produktus. Liek salātu traukā, rotā ar olu, gurķiem, zaļumiem.

Rasolu, ja vēlas, var pagatavot bez nēģiem, siļķēm un bietēm.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Kartupeļi
200 g
2. Sāls, cukurs, etiķis
3. Skābs krējums
150 g
4. Nēģi
50 g
5. Siļķes
30 g
6. Saldskābi āboli
30 g
7. Olas
1 - 2 gab
8. Skābēti gurķi
50 g
9. Cepetis
50 g
10. Bietes
100 g
11. Sinepes vai galda mārrutki


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk