Recepšu klasika: viltotais zaķis

 11. marts 2015 13:50 Recepte  skatījumi: 29461

Recepte no vecmāmiņas pūralādes  - viltotais zaķis!



Foto: Shutterstock.com

Viltotāis zaķis garšos gan silts, gan arī atdzesēts uz sviestmaizēm.


Liellopu gaļu un izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ, pievieno atlikušo ūdeni vai pienu, apceptus sīpolus, kartupeļu cieti, sāli, piparus un labi samaisa.

Pēc tam pievieno sīki sagrieztu speķi un samaisa.

No sagatavotās masas ar ūdenī samitrinātām rokām izveido klaipiņu (5 – 6 cm diametrā), apviļā rīvmaizē, liek cepešpannā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnganu.

Tad uz pannas uzlej nedaudz verdoša ūdens vai buljona un cepšanu turpina, klaipiņu pa reizei pārziežot ar izkausētu sviestu.


Pēc izcepšanas viltoto zaķi nedaudz atdzesē, sagriež šķēlēs, liek lēzenā traukā un pasniedz ar krējuma mērci, vārītiem kartupeļiem, skābētiem gurķiem vai svaigu dārzeņu salātiem.



Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
 

Sastāvdaļas

1. Sāls, maltie pipari
2. Rīvmaize
40 g
3. Liellopu gaļa (bez kauliem)
800 g
4. Dūmots speķis
200 g
5. Baltmaize
120 g
6. Ūdens vai piens
240 g
7. Sīpoli
80 g
8. Tauki
160 g
9. Kartupeļu ciete
40 g
10. Sviests


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk