Vasaras pīrādziņi

 20. jūnijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 5796


Sviestu ar nazi iekapā miltos, pievieno krējumu, kurā ižšķīdināts sāls. Ar rokām samīca viendabīgā mīklā un noliek uz 1 stundu aukstumā. Tad mīklu izveltnē 3 mm biezā plāksnē. Ar veidni izspiež apaļas ripas. Katras ripas vidū liek pildījumu, mīklas malu pārliec pildījumam un saspiež, izveido garenus pīrādziņus, liek uz ieziestas plāts, pārziež ar sakultu olu un cep stiprā karstumā cepeškrāsnī.

Pildījumam: saputotam sviestam pievieno sāli, smalki sasmalcinātus lociņus, sakapātas vai uz sakņu rīves sarīvētas olas.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Kviešu milti
2 glāzes
2. Sviests
200 g
3. Skābs krējums
2 ēd.k.
4. Sāls
5. Ola
1 gab
6. Pildījumam:
7. Cieti vārītas olas
3 gab
8. Lociņi
100 - 150 g
9. Sviests
60 g
10. Sāls
1/2 tējk.


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk