Gardais Sēlijas Jāņu siers. Mmmm...

 18. jūnijs 2009 15:00 Recepte  skatījumi: 12613

Šī recepte aizgūta no vecmāmiņas no Sēlijas, bet nu tā ir ar Vidzemes papildinājumiem attiecībā uz garšvielām.
 



Foto: no personīgā arhīva


Pagatavošana:

Olas cītīgi sakuļ. Liek katlu ar pienu uz uguns (katlā ielej glāzi ūdens) un vāra. Kad piens karsts, pielej sakultās olas un visu laiku maisa. Kad piens sāk vārīties, katlu ņem nost no uguns, ieber tējkaroti (ar kaudzi) citronskābes un maisa.
Kad atdalās sūkalas, masu liek bļodā, kur iepriekš ieklāta samitrināta marle (var arī bez marles, tikai tad masa jālej smalkā sietiņa caurdurī). Tad masu ar marli izceļ no bļodas, nolej sūkalas, like atpakaļ bļodā un pieber sāli (var arī ķimenes). Es sāku bērt arī zaļumus – dilles, pētersīļus, lupstāju (!), baziliku un citas. Stiprās garšvielas uzmanīgi – lai nepārforsētu! Rūpīgi samaisa. Tad sieru liek zem sloga (var arī starp diviem pusdienu šķīvjiem), patur pusstundu un liek uz šķīvja. Var ēst, virsū smērējot sviestu, bet dievīgi garšo ar ķiršu ievārījumu (mans atklājums).
Labu apetīti!

 

Iesūtījusi: Ilvija Ķimse

Sastāvdaļas

1. Piens lauku
8 litri
2. Olas
6-8 gb.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk