Ķimeņu stienīši

 17. jūnijs 2009 22:25 Recepte  skatījumi: 3143



Sviestu vai margarīnu kopā ar miltiem saplucina mazās piciņās, pakāpeniski pievieno skābu krējumu, sakultas olas un nelielā daudzumā izšķīdinātu briežraga sāli (naža galu sāls, 1 tējkaroti ūdens). Mīklu samīca, izveltnē plānā taisnstūra plāksnē un sagriež garenās sloksnītēs. Pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar rupju sāli un ar ķimenēm. Cep gaiši brūnas.

 

Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga: Avots,1991

Sastāvdaļas

1. Briežraga sāls
naža gals
2. Citronu sula
1 tējk.
3. Krejums
50 g
4. Olas
2 gab
5. Sveists vai margarīns
100 g
6. Kviešu milti
300 - 350 g
7. Ķimenes
8. Ola pārziešanai
1 gab


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk