Pašgatavota maizes zupa - recepte 1

 08. decembris 2015 21:45 Recepte  skatījumi: 19547



Foto: mammamuntetiem.lv


Rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī izkaltē un apgrauzdē brūnas. Apgrauzdēto maizi pārlej ar verdošu ūdeni un slēgtā traukā atstāj apmēram 30 minūtes. Pēc tam maizi ar visu šķidrumu izberž caur sietu, lej katlā, pievieno cukuru, nomazgātus žāvētos augļus, kanēli un vāra līdz augļi mīksti, pēc tam pielej izspiestu dzērveņu sulu. Pasniedz atdzesētu, katrā deserta šķīvī ieliek pāris gabaliņus ledus, lej maizes zupu, virsū uzliek kaudzīti putukrējuma.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Kanēlis
2. Dzērvenes
40 g
3. Žāvēti augļi (rozīnes, āboli, plūmes)
50 g
4. Cukurs
80 g
5. Ūdens
4 glāzes
6. Rupjā klona maize
300 g
7. Saldais krejums
70 g
8. Cukurs


1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk