Helmas klubiņa pīrādziņi

 15. jūnijs 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 7548


Ņemu 250 g biezpiena, 250 g margarīna vai sviesta, tējkaroti sodas, ēdamkaroti etiķa un miltu tik daudz, lai mīkla kļūtu stingra, veltnējama (aptuveni divas glāzes). Mīklas bumbu uz 2-3 stundām (vai ilgāk) nolieku vēsumā vai ledusskapī.
No šīs mīklas sagriežu strēmelītes kā cepumus (uzberu cukuru ar kanēli), cepu pīrāgus ar ievārījumu vai speķi vai vienkārši satinu rullīšos ar marmelādi vai cīsiņiem.

Garšīgi pīrādziņi iznāk no kausētā siera "Dzintars". Ņem lielāko siera kārbiņu un sieru samīca ar glāzi miltu. No mīklas izveidoju desveida rullīti, griežu šķēlēs un pildu tajās speķi vai malto gaļu, izveidoju pīrādziņu.
Pasniedzu ar buljonu, labi garšo pie skābētu kāpostu zupas.
 

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Sastāvdaļas

1. Cukurs, kanēlis
2. Etiķis
1 ēdamk.
3. Soda
1 tējkarote
4. Margarīns vai sviests
250 g
5. Biezpiens
250 g
6. Milti
7. Kausētais siers dzintars


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk