Latgaļu Jāņu siers

 15. jūnijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 9025



Foto: mammamuntetiem.lv


Biezpienu saberž kopā ar sakultām olām, sāli un ķimenēm. Lej katlā kārtīgu lauku pienu un silda līdz vārīšanās temperatūrai. Tad liek klāt gatavo biezpiena masu, un, maisot silda tik ilgi, līdz biezpiens sāk kļūt tāds vijīgs vai rauties kopā. Biezpienu nokāš trīskārt salocītā marles gabalā. Pievieno sāli un ķimenes (ja vēlas, arī dažādus citus garšaugus). Saini stingri nosien un liek zem sloga.
Lai labi garšo :)

Sastāvdaļas

1. Ķimenes (pēc vēlēšanās)
2. Olas
4 gab.
3. Piens
5 litri
4. Biezpiens
1 kg
5. Sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk