Jānīšam sieru sēju...

 15. jūnijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 2609



Ņemam kārtīgu lauku pienu un liekam sildīties līdz vārīšanās temperatūrai. Pa to laiku biezpienu sadrupinam, lai nebūtu lieli gabali (var ņemt vājpiena biezpienu, galvenais biezpienam ir jābūt pasausam). Liekam biezpienu pienā, turpinam sildīt un maisīt, līdz parādās sūkalas (piens paliek zaļgans). Nokāšam  trīkārtīgi salocītā marles gabalā. Paspaidām, lai atbrīvotos no sūkalām.
Uz ļoti mazas uguns liekam katliņu ar biezu dibenu. Katliņā izkausējam sviestu. Tālāk liekam biezpienu un intensīvi maisot pievienojam sakultas olas, sāli, ķimenes. Masu maisām tik ilgi, līdz tā kļūst vijīga. Masu uzgāžam apaļā traukā ar augstām malām. Pēc kāda laika,kad virspuse jau tā kā ieguvusi garoziņu, sieru izgāžam no formas, lai apkalst arī otra pusīte.
 Lai arī proces izliekas ļoti sarežģīts, nebīsties - tas ir to vērts.   Lai labi garšo :)

Sastāvdaļas

1. Biezpiens
1 kg
2. Piens
5 litri
3. Ķimenes (pēc vēlēšanās)
4. Olas
2 gab
5. Sāls
pēc patikas
6. Sviests
100 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk