Jogurtiņš

 12. jūnijs 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 3350



No zemniekiem pirkto pienu liekam pasterizēties (uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai, bet nekādā gadījumā nedrīkst vārīt). Pievienojam cukuru un noliekam pienu atdzist līdz 30 - 35 grādiem. Jau atdzisušajam pienam pievienojam tīrkultūru (nopērkama veikalā). Rūpīgi samaisām un atstājam istabas temperatūrā. Ja taisa no rīta puses, tad jau nākamajā dienā var pievienot ievārījumu vai sīrupu. Ja ir ieguvis kefīra konsistenci, tad zināt, ka jogurts ir gatavs.
  Mājās gatavots iznāk lētāk, un dzer cik tīk. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas

1. Tīrkultūra
250 gr
2. Piens lauku 4% tauki
1 litrs
3. Cukurs
5 ēd. kar.
4. Ievārījums, sīrups
pēc patikas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk