Pie datora nesēdi, pie datora dejo!

Ja vēlies mājas apstākļos nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm, tādēļ uzlabojot fizisko formu, ja vēlies piedāvāt jautru izklaidi ballītēs draugu un ģimenes lokā, ja vēlies uzdāvināt lielisku dāvanu draugiem, ja vēlies piedāvāt datorspēli bērniem kā alternatīvu sēdošajām vai vardarbības spēlēm, tad izvēlies Mājas deju komplektu jeb tā saucamās mašīndejas.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Mašīndejas ir aktīvs un izklaidējošs hobijs. Tā būtība ir deju soļu veikšana uz speciālas deju platformas mūzikas pavadībā. Dejojot, ar acīm skatāmies uz datora ekrānu, uz kura kustas bultiņas mūzikas ritmā un norāda, kā pareizi likt soļus uz deju platformas. Vienkārši!
Tā kā bultas kustas mūzikas ritmā, sanāk, ka tu dejo mūzikas ritmā!

 

Kā tas notiek?
Datorā uzstādām In the Groove spēli un tad caur USB savienojumu pieslēdzam Impact deju platformu. Palaižot spēli, uz ekrāna kustēsies bultiņas mūzikas ritmā un norādīs, kā pareizi likt soļus uz deju platformas. Vienkārši!

Taču vislabākais ir tas, ka dejot var arī divatā vienlaicīgi, pieslēdzot otru deju platformu – un tas jau nozīmē īstas sacensības - kurš labāk izdejos to kopīgi izvēlēto dziesmu?

Mašīndejas – tas nozīmē kustības bez laika sajūtas – jau pēc pusstundas, aktīvi lēkājot, mugura būs slapja un kājas jutīs patīkamu nogurumu. Šis sports attīsta fiziskās dotības, koordināciju, reakciju, palīdz nomest lieko svaru. Un tas aizrauj pat tos, kuriem neiet pie sirds sportiskas lietas, jo šīs dejas ir ļoti azartiskas – gribas taču pārspēt savu vakardienas rekordu vai pamēģināt augstāku grūtības pakāpi ar sarežģītākiem soļiem!
Mašīndejās tu sacenties pats ar sevi – cik precīzi tu vari izdejot kādu foršu dziesmu? Jo dziesmas beigās tu saņemsi vērtējumu par to, cik soļus esi bijis precīzs un cik reizes esi kļūdījies.
Taču vislabākais ir tas, ka dejot var arī divatā vienlaicīgi, pieslēdzot otru deju platformu – un tas jau nozīmē īstas sacensības - kurš labāk izdejos to kopīgi izvēlēto dziesmu?

Mājas deju komplekts
Tātad, lai nodarbotos ar mašīndejām mājās, ir nepieciešams PC Windows vai Mac dators ar USB pieslēgumu un Mājas deju komplektsImpact deju grīda un In the Groove spēle.
Impact ir viegla un salokāma deju platforma, kas neaizņems daudz vietas, savukārt In the Groove – pati modernākā deju spēle. Ar Mājas deju komplektu tu varēsi izvēlēties no vairāk kā 100 dažādu žanru dziesmām sev tīkamāko – te būs gan tehno, gan arī pops un pat šis tas no modernās klasikas un folka.
Impact deju platformas ir īpaši piemērotas In the Groove spēlei, piedāvājot Plug&Play saslēgšanas iespēju. Impact tiek uzskatītas par vislabākajām mīkstajām deju platformām Eiropā savas kvalitātes, jūtīguma, kompaktuma un izdevīgās cenas dēļ.
Mašīndejas der visiem - gan galīgiem iesācējiem, gan arī aizrautīgiem dejotājiem – spēle piedāvā vesalas 5 grūtības pakāpes ar arvien sarežģītāku soļu horeogrāfiju.
In the Groove spēlei ir arī īpašs Fitness režīms ar kaloriju skaitītāju (kurš gan, taisnību sakot, ir pārāk "optimistisks" – reālās iztērētās kalorijas atbildīs, ja rezultātu dalīsi ar 2).

Pie datora nesēž – pie datora dejo!
Mašīndejas ir fiziski un mentāli attīstošs sports, kas uzlabo fizisko formu, līdzsvara sajūtu, koordināciju un reakciju – taču tās vēl nav visas priekšrocības, ko iegūsti:
• mašīndejas ir lielisks aerobais treniņš, taču atšķirībā no darba svaru zālē, tās pārvērš citādi reizēm garlaicīgo sviedru liešanu - azartiskā rotaļā. Tas lieliski palīdz ienest savā ikdienā fiziskas aktivitātes un labas emocijas!
• mašīndejas ir lieliska tusiņu izklaide – gan ballītēm, gan vienkārši uzlēkājot kopā ar draugiem vai ģimeni. Tajā pašā laikā – ar mašīndejām var nodarboties arī vienatnē, atslēdzoties no ikdienas stresa un problēmām, nejūtot citu vērtējošos skatienus.
• izdevīgs finansiāls ieguldījums – nav nepieciešams maksāt par sporta zāles abonementiem – vienreiz nopērc Mājas deju komplektu un dejo, cik vien gribi!
• ASV Verna Patrika vidusskolā veiktie pētījumi (ieviešot mašīndejas kā fizisko nodarbību sastāvdaļu programmā) liecina, ka regulāra mašīndejošana tiešām palīdz nomest svaru – protams, to kombinējot ar pareiza uztura principiem. (Sīkāka informācija: http://www.getupmove.com/weightloss.asp)
• Tajā pašā Verna Patrika vidusskolā veiktie pētījumi pierāda, ka mašīndeju nodarbības ievērojami uzlaboja jauniešu līdera īpašību attīstību, saskarsmes spējas, pašapziņu – un, protams, fizisko formu. (Sīkāka informācija: http://www.getupmove.com/fitness.asp)

Reklāma
Reklāma

Mašīndejas der visiem - gan galīgiem iesācējiem, gan arī aizrautīgiem dejotājiem – spēle piedāvā vesalas 5 grūtības pakāpes ar arvien sarežģītāku soļu horeogrāfiju.

Interesanti

  • Mašīndejām ir daudzi tūkstoši piekritēju visā pasaulē – gan kā mājas hobija, gan arī kā nopietna sporta veidā.
  • Mašīndejas 2005. gadā tika uzņemtas Starptautiskajā deju organizācijā (IDO) kā atsevišķs deju veids.


Sīkāka informācija par un ap mašīndejām un Mājas deju komplektu: www.masindejas.lv