Bagātīgā un veselīgā augļu kūka

Šī kūka satur maz tauku un ir ērta skolas pusdienu kārbai vai uzkodai pēc skolas. Bērniem, kas vecāki par pieciem gadiem, varētu pievienot nedaudz sasmalcinātu mandeļu vai lazdu riekstu. Recepte no Judītes Vilsas jaunās grāmatas Bērnu uzturs.

Bagātīgā un veselīgā augļu kūka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas

  • Sasmalcinātu žāvētu plūmju bez kauliņiem - 50.g
  • Rozīņu bez kauliņiem - 225.g
  • Tumšā cukura - 150.g
  • Vāja stipruma melnās tējas - 300.ml
  • Nedaudz augu eļļas veidnes ietaukošanai
  • Rupja maluma miltu - 125.g
  • Cepamo pulveri saturošu miltu - 125.g
  • Cepamā pulvera - 1.tējk.
  • Vidējas olas, sakultas - 2.gb
  • Sasmalcinātu žāvētu aprikožu - 50.g
  • Šķidra medus - 125.g

    ● 12 šķēles.
    ● Labs B1, B3, B6, kālija, kalcija, selēna, magnija, dzelzs avots.
    ● Speciālas diētas: piemērots veģetāriešiem, bez piena, nesatur riekstus un sēklas.
    ● Piemērots sasaldēšanai.

 

Pagatavošana:

1. Samaisiet augļus un cukuru ar tēju un ļaujiet vairākas stundas nostāvēties.
2. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 ºC. Ieeļļojiet 1 l tilpuma kūkas vai maizes kukulīša formu ar eļļu un izklājiet ar cepampapīru.
3. Lielā bļodā samaisiet miltus, cepamo pulveri un garšvielas, tad pievienojiet augļu maisījumu, olas un medu un labi samaisiet. Ielieciet formā un nolīdziniet virsmu.
4. Cepiet 1–1¼ stundu vai līdz visa kūka ir vienmērīgi izcepusies tā, ka koka irbulītis, iedurts centrā, pēc izņemšanas ir sauss. Ļaujiet atdzist, izņemiet. Ietiniet un sasaldējiet vai uzglabājiet hermētiskā traukā. Tā kūku var uzglabāt vairākas dienas.