Augļu kūka (garšos bērniem!)

 11. jūnijs 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 8742


Šī kūka satur maz tauku un ir ērta skolas pusdienu kārbai vai uzkodai pēc skolas. Bērniem, kas vecāki par pieciem gadiem, varētu pievienot nedaudz sasmalcinātu mandeļu vai lazdu riekstu. Recepte no Judītes Vilsas jaunās grāmatas Bērnu uzturs.



● 12 šķēles.
● Labs B1, B3, B6, kālija, kalcija, selēna, magnija, dzelzs avots.
● Speciālas diētas: piemērots veģetāriešiem, bez piena, nesatur riekstus un sēklas.
● Piemērots sasaldēšanai.

 

Pagatavošana:

1. Samaisiet augļus un cukuru ar tēju un ļaujiet vairākas stundas nostāvēties.
2. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 ºC. Ieeļļojiet 1 l tilpuma kūkas vai maizes kukulīša formu ar eļļu un izklājiet ar cepampapīru.
3. Lielā bļodā samaisiet miltus, cepamo pulveri un garšvielas, tad pievienojiet augļu maisījumu, olas un medu un labi samaisiet. Ielieciet formā un nolīdziniet virsmu.
4. Cepiet 1–1¼ stundu vai līdz visa kūka ir vienmērīgi izcepusies tā, ka koka irbulītis, iedurts centrā, pēc izņemšanas ir sauss. Ļaujiet atdzist, izņemiet. Ietiniet un sasaldējiet vai uzglabājiet hermētiskā traukā. Tā kūku var uzglabāt vairākas dienas.


Grāmatu Bērnu uzturs
meklē grāmatnīcās vai iegādājies internetā ar 10 % atlaidi www.jr.lv!
 

Sastāvdaļas

1. Sasmalcinātu žāvētu plūmju bez kauliņiem
50 g
2. Rozīņu bez kauliņiem
225 g
3. Tumšā cukura
150 g
4. Vāja stipruma melnās tējas
300 ml
5. Nedaudz augu eļļas veidnes ietaukošanai
6. Rupja maluma miltu
125 g
7. Cepamo pulveri saturošu miltu
125 g
8. Cepamā pulvera
1 tējk.
9. Vidējas olas, sakultas
2 gb
10. Sasmalcinātu žāvētu aprikožu
50 g
11. Šķidra medus
125 g


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk