Ļoti vienkārša diēta dažu kilogramu nomešanai

Vai no dažiem liekajiem kilogramiem var tikt vaļā nedēļas laikā?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Lai iespaidīgi notievētu (pat par 5-8 kilogramiem), dažkārt pietiek ar nedēļu. Šīs diētas veidotāji sola, ka to var panākt, ja ik dienu šajā laikā tiek apēsti 1,5 – 2 kilogrami augļu un dārzeņu, kā arī pavisam nedaudz siera un gaļas. Pašiem jāveic arī ādas kopšanas procedūras. Šīs diētas pluss ir ne tikai straujā svara zaudēšana, bet arī organisma attīrīšanās, kas veicina ādas izskata uzlabošanos. Kādā veidā? Pirmkārt, augļi un dārzeņi satur šķiedrvielas. Otrkārt, augļus un dārzeņus nepieciešams ēst atbilstoši savam ādas tipam. Sausas ādas īpašniekiem ieteicams mieloties ar gataviem saldiem un sarkaniem augļiem. Taukainas ādas problēmu novēršanai nepieciešami negatavi un skābi augļi. Normālai un kombinētai ādai vajadzīgi gan saldi sarkanie augļi, gan tie, kas ieteicami taukainai ādai.

Bez augļiem un dārzeņiem dienā vēl jāēd:
brokastīs: tēja/kafija bez cukura + 40 g siera;
pusdienās: cieti vārīta ola + 120 g gaļas, kas cepta bez taukvielām;
launagā: tēja/kafija bez cukura;
vakariņās: 120 g gaļas un augļu salāti ar augu eļļu.
 

Lai organisma attīrīšanās process noritētu intensīvāk, katru dienu vēlams iet siltā vannā un veikt 15 minūtes ilgu pašmasāžu.
Ja tam neatliek laika vai spēka, jāatceras, ka pat ļoti viegla pašmasāža sniedz labus rezultātus — galvenais, lai tā būtu regulāra. Pēc vannas ķermenis noteikti jāieziež ar atbilstošu krēmu, losjonu vai pieniņu.
Katru otro dienu ieteicams likt rauga masku sejai, kaklam un dekoltē zonai. Maskas pagatavošana: nelielu daudzumu svaiga rauga izšķīdina siltā pienā vai ūdenī. Iegūst krējumam līdzīgu masu, ko klāj uz ādas. Pēc 10-15 minūtēm masku noskalo ar siltu ūdeni.

KOMENTĀRI PAR ŠO DIĒTU
ILZE SUDRABA, skaistumkopšanas salona Mezzo kosmētiķe:
„Neesmu novēroju saistību starp cilvēka ādas tipu un apēsto augļu/dārzeņu krāsu. Sausas un jutīgas ādas īpašniekiem ziemā piedāvāto augļu klāsts (citrusaugļi, vīnogas, ananāsi) var nebūt piemērots, jo no tiem ļoti bieži parādās alerģiska reakcija. Ja kāds nedēļu ēdīs negatavus un skābus augļus, iespējams, parādīsies kuņģa problēmas, bet no vēlamajiem vitamīniem — nekā. Taču liela daļa saldo augļu satur daudz ogļhidrātu, un tad jau nesanāk samazināt ķermeņa svaru.
Nevienam neiesaku iet siltā vannā katru dienu. Ja tomēr nevar atturēties no šīs izpriecas, jārēķinās, ka āda ātri kļūs sausa, niezoša un lobīsies. Kāpēc tā? Pirmkārt, ūdens, kas tek no krāna, nav īpaši kvalitatīvs. Otrkārt, ūdens piesaista ūdeni (arī no ādas!) un cilvēks it kā izžūst. Galvenais, lai nenotiek ilgstošā mirkšana ūdenī. Labāk izmantot siltu dušu vai divreiz nedēļā ieiet turku pirtī. Pašmasāža katru dienu ir laba lieta. Tāpat arī rauga maska, kas vairāk piemērota taukainai un kombinētai ādai. Raugs, kas ir bagātīgs B grupas vitamīnu avots, sausē ādu. Tāpēc labāk iesaku barojošas un ar vitamīniem bagātinātas maskas. Rauga maska nav vēlama arī kuperozas ādas īpašniekiem.”


ZIGURDS ZARIŅŠ, Rīgas Strādina universitātes Uztura laboratorijas vadītājs:
„Tāds svara zudums ir neticams, jo pat pilnīgā badā vīrieši zaudē vidēji 400 gramu dienā, tātad nedēļas laikā tie ir 2,8 kilogrami. Sievietes, dienas laikā pilnīgi neko neēdot, zaudē apmēram 350 gramus.
Minētā diēta satur pietiekami daudz olbaltumvielu, bet pamaz tauku. Uzņemto ogļhidrātu daudzums atkarīgs no apēsto augļu un dārzeņu veida un daudzuma. Diētā ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu. Ja cilvēkam 2-3 reizes dienā ir normāla vēdera izeja, ja urīns ir gaišs, ja kaut reizi dienā nākas pasvīst un trīs reizes nedēļā sirds darbības ātrums ir straujāks par 100 sitieniem minūtē, tad nekādas kaitīgās vielas organismā neuzkrājas. Bet, ja kāds vēlas šo diētu izmēģināt, tad manā skatījumā tā ir labi piemērota cilvēkam, kuram nav lielas fiziskas slodzes, piemēram, visa diena jāpavada pie datora. Tikai jāatceras, ka nekādi brīnumi nav gaidāmi! Ādas tipa vērtējums paliek kosmetologu un dermatologu ziņā.”


Diētas izmēģinātājas komentārs!
IEVA MAURIŅA, Air Baltic apkalpju apmācību daļas speciāliste:
„Nedēļu ēdu augļus un dārzeņus, kā arī gaļu, sieru un olas. Tā kā man ir normāla un kombinēta āda, bija ļoti plašs ēdamo augļu klāsts — āboli, bumbieri, melones, apelsīni, mandarīni, hurma, burkāni, tomāti, gurķi, salāti.
Man ir ļoti grūti sevi ierobežot, tādēļ centos diētu uztvert kā izpriecu un sevis lutināšanu. Vai tad bieži atļaujamies brokastīs ēst sieru ar meloni? Tādas reizēm bija manas brokastis šajā nedēļā. Tāpat varēju izēsties visādus augļus. Man ļoti gar šo bumbieri, tos  ēdu pamatīgi. Augļus gandrīz visus ēdu vienus pašus. Atklājums bija hurma. Iegaršojās!
Protams, pārkāpu dažus diētas noteikumus. Gandrīz katru dienu pusdienoju ārpus mājas. Nekur nav iespējams dabūt 120 gramus gaļas, kas cepta bez taukvielām, un vēl cieti vārītu olu. Tāpēc izvēlējos steiku vai zivi, piemēram, lasi ar dārzeņu salātiem bez majonēzes vai krējuma, bet pusdienu olu apēdu jau brokastīs.
Nevienu reizi nesanāca uzlikt rauga masku. Arī vannā negāju katru dienu, jo nejutu tādu nepieciešamību. Divas reizes nedēļā izdevās pabūt mitrajā pirtī. Neesmu svērusies, taču pēc šīs nedēļas ir viegluma sajūta, kļuvis labāks garastāvoklis un pozitīvāka attieksme pret apkārt notiekošo. Tāpēc ceru, ka arī turpmāk ēdīšu pietiekami daudz augļu  un dārzeņu, bet mazāk tos produktus, kas manī rada smaguma un nomāktības sajūtu.”
 

Reklāma
Reklāma


Autore: Laura Gailīte, žurnāls Veselība