Skaistie pīrādziņi ar kefīru

 09. jūnijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 14396


 

 



Foto no Iļģuciema konditorejas arhīva


Pagatavošana:
Raugam uzber cukuru un nedaudz kefīru, lai atdzīvojas un sāk rūgt, pielej kefīru, atlikušo sāli un cukuru, ber miltus, mīca mīklu. Kefīra daudzums un milti atkarīgi no tā, cik daudz pīrāgus gatavojas cept. Eļļu lej, ja vēlas mīklu treknāku. Kad masa atlec no rokām, apber nedaudz ar miltiem un liek uzrūgt, apsedz ar drāniņu. Ja vēlas ātrāk, trauku ar sagatavoto mīklu ieliek bļodā ar siltu ūdeni. Kad mīkla "kāpj" no bļodas ārā - apmīca vieglītiņām un ļauj uzrūgt vēlreiz.
 
Pildījums:
Žāvēto, cauraugušo speķi un sālīto speķi sagriež kubiciņos, pacepina uz pannas, nolej caurdurī, lai notek liekie tauki. Saspaida vārītu olu, pieliek pipariņus - ja vēlas, var pievienot apceptu, smalki sagrieztu sīpolu.
Mīklu liek uz galda, izrullē, nosmērē ar margarīnu, saloka, rullē vēlreiz, saloka, rullē - tā vairākas reizes. Sagriež strēmelēs, tad kvadrātos, kvadrātu izrullē - liek pildījumu un loka kā aploksni. Liek uz plāts, lai pastāv un nedaudz uzrūgst, apsmērē ar sakultu olu + škipsniņa sāls + cukuru + šķīstošo kafiju + pienu.Var uzbērt ķimenes vai rupjo sāli, ja vēlas. Cep cepeškrāsnī,  kamēr skaisti brūni, apsmērē vēlreiz, kā pirms likšanas cepeškrāsnī. Pīrāgus ņem no plāts nost, kad nedaudz atdzisuši. Vasarā pildījumam var izmantot sagrieztas dilles ar sīpollokiem, kuri saberzti ar sāli. Vēl variants pildījumam: sīpoli, dilles, vārīta ola.
 

Iesūtījusi: šefiene, Kraukšķīgāko pīrādziņu konkursa dalībniece

Konkursā iesūtītās, kā arī citas pīrāgu receptes skati sadaļā Pīrāgi, kūkas un cepumi/Pīrāgi

Sastāvdaļas

1. Milti
2. Šķīstoša kafija
3. Sīpols
4. Ola
5. Sālīts speķis
6. Žāvēts cauraudzis speķis
7. Šķipsniņa cukura
8. Šķipsniņa sāls
9. Eļļa (var nelikt)
10. Raugs
11. Kefīrs
12. Piens


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk