Rebarberu kūka ar bezē

 09. jūnijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 11991



 

1. Atdaliet olas dzeltenumus no baltumiem. Ar rokas mikseri bļodā saputojiet sviestu un 100g cukura. Pievienojiet olas dzeltenumus un visu putojiet tik ilgi, kamēr masa kļūst gaiši dzeltena un stingra. 2. Pievienojiet miltus, pārtikas cieti un cepamo pulveri. Samīciet, līdz izveidojas mīksta mīkla. 3. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200 grādiem. Formu ieziediet ar taukvielām. Ielieciet mīklu formā un ar rokām izlīdziniet, izveidojot apmēram 3cm augstu maliņu. 4.Rabarberus sagrieziet apmēram 2cm lielos gabaliņos. Izklājiet tos uz mīlklas pamatnes. Kūku apmēram 20-25 min cepiet cepeškrāsnī (180 grādu temperatūrā) 5. Olu baltumus sakuliet stingrās putās.Pievienojiet tiem atlikušo cukuru un visu kuliet, kamēr ir izveidojusies spoža, stingra masa. 6. Kūku izņemiet no cepeškrāsns, ar lielu karoti uz tās uzklājiet bezē masu tā, lai virsma būtu pārklāta vienmērīgi. Kūku no jauna lieciet cepeškrāsnī un cepiet vēl 35min. Pēc tam izņemiet no krāsns un ļaujiet atdzist. Sagrieziet un...  labu apetīti!

Sastāvdaļas

1. Rabarberi
1/2 - 1 kg
2. Olas
3 gab.
3. Sviests
100 g
4. Brūnais cukurs
250 g
5. Milti
150 g
6. Pārtikas ciete
50 g
7. Cepamais pulveris
1 1/2 tējk.
8. Taukvielas formas ieziešanai


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk