Saldais pavasara ezītis...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno izsijātus miltus, tējkaroti backpulver, iecilā saputotu olu baltumu. Biskvīta mīklu lej ietaukotā formā. Liek cepties 180 grādos ~40 min, līdz biskvīts kļūst zeltains. Pa to laiku, kamēr biskvīts cepjas, saputo saldo krējumu ar pūdercukuru lidz masa kļūst vienmērīga, sagriež augļus. Gatavo biskvīta mīklu, atdzesē un sagriež 3 daļās. (Šoreiz biskvītu nemitrināju ar cukura sīrupu, bet gan ar konservēto augļu sulu.) Pirmās divas biskvīta plāksnes samitrina ar nelielu daudzumu konservēto augļu sulu, uzklāj putukrējumu, uzber vienmērīgi sagrieztos kons. auglīšus (ananasus, papaiju (dzelteno, sarkano, balto)). Kad abas daļas ir sasmērētas, liek augšējo daļu. Visu torti sasmērē ar atlikušo putukrējumu, ar izkausēto šokolādi (šokolādi kausē ūdens peldē, tad lej konditorejas maisiņā vai tūtiņā, kura uztaisīta no cepamā papīra) rotā tortes virsmu un maliņas. Ar atlikušajiem konservētajiem augļiem un kivi izrotā šokolādes zīmējumu un atlikušos laukumus. Tur jau var dot vaļu savai iztelei! Lai labi garšo! :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sokolade - 1.gab
  • Saldais krejums 35% - 2.pacinas
  • Backpulver - 1.tējk.
  • Milti - 6.ēd.k.
  • Cukurs - 7.ēd.k.
  • Olas - 6.gab
  • Kivi - 1.gab
  • Pūdercukurs - 7.ēd.k.