Sāļā torte ar šķiņķi

FOTO: Inese Stuģe

Gatavojam mīklu: Sagriežam šķiņķi mazos gabaliņos, ko pievienojam miltiem un sviestam. Masu mīca tik ilgi, līdz masa ir gatava. Gatavo mīklu ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī atpūsties. Pa to laiku gatavojam pildījumu : Saputotam saldajam krējumam pievienojam sierus un smalki sakapātos zaļumus. Lai masa būtu stingrāka var pievienot 1 paciņu sviesta. No ledusskapja izņemam mīklu ko sadala uz pusēm. Mīklu izveltnē un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 15 -20 min. Ļauj mīklai atdzist un tikai tad var sākt smērēt pildījumu. Tortes noformēšanai vai garnēšanai es izmantoju šķiņķa šķēlītes, ķiršu tomātiņus, papriku un zaļumus. Pārberot pāri nedaudz ar sezama sēkliņām. Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Mīklai:
  • Paprika(sarkana, dzeltena) - 1.gab
  • Ķiršu tomātiņi
  • Garnēšanai:
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi)
  • Saldais krejums - 500.gr
  • Kausētais siers dzintars - 200.gr
  • Mascarpone krējumsiers - 250.gr
  • Fetas siers - 500.gr
  • Pildījums:
  • Šķiņķis - 300.gr
  • Sāls , cukurs.šķipsna
  • Sviests - 200.gr
  • Milti - 400.gr
  • Sezama sēkliņas