Sāļā torte ar šķiņķi 1

 18. maijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 19462


Foto: Inese Stuģe


Gatavojam mīklu: Sagriežam šķiņķi mazos gabaliņos, ko pievienojam miltiem un sviestam. Masu mīca tik ilgi, līdz masa ir gatava. Gatavo mīklu ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī atpūsties. Pa to laiku gatavojam pildījumu : Saputotam saldajam krējumam pievienojam sierus un smalki sakapātos zaļumus. Lai masa būtu stingrāka var pievienot 1 paciņu sviesta. No ledusskapja izņemam mīklu ko sadala uz pusēm. Mīklu izveltnē un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 15 -20 min. Ļauj mīklai atdzist un tikai tad var sākt smērēt pildījumu. Tortes noformēšanai vai garnēšanai es izmantoju šķiņķa šķēlītes, ķiršu tomātiņus, papriku un zaļumus. Pārberot pāri nedaudz ar sezama sēkliņām. Lai labi garšo :)

Sastāvdaļas

1. Mīklai:
2. Paprika(sarkana, dzeltena)
1 gab
3. Ķiršu tomātiņi
4. Garnēšanai:
5. Zaļumi (dilles, pētersīļi)
6. Saldais krejums
500 gr
7. Kausētais siers dzintars
200 gr
8. Mascarpone krējumsiers
250 gr
9. Fetas siers
500 gr
10. Pildījums:
11. Šķiņķis
300 gr
12. Sāls , cukurs
šķipsna
13. Sviests
200 gr
14. Milti
400 gr
15. Sezama sēkliņas


1 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk