Svaigu kāpostu zupa ar jēra gaļu

 07. janvāris 2015 14:40 Recepte  skatījumi: 19071

Zupas ir tieši tas, kas kārojas aukstā ziemas dienā. Labu apetīti!



Foto: Shutterstock.com

Karsta zupiņa ar krējumu uz zaļumiem. Gardi, vai ne?


Jēra gaļu sagriež gabalos, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni un uz lēnas liesmas vāra, līdz gaļa pusgatava, tad liek kvadrātveida gabaliņos sagrieztus kāpostus, vāra 5 minūtes.

Tad pievieno salmiņos sagrieztus taukos apceptus burkānus, pētersīļa sakni, sīpolus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus lauru lapas un vāra uz lēnas uguns, līdz zupa gatava.

Svaigu kāpostu zupai var pievienot aso tomātu mērci vai svaigu tomātu ripiņas (bez miziņas).

Zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga, Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Tauki
20 g
2. Lauru lapas
3. Sāls, pipari
4. Jēra gaļa
300 g
5. Ūdens
800 g
6. Svaigs kāposts
300 g
7. Kartupeļi
200 g
8. Burkāns
1 gab
9. Sīpols
10. Pētersīļu sakne
11. Pētersīļu vai diļļu zaļumi


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk