Rabarberu maize

 09. maijs 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 9054




 

Siltam pienam pievieno mīkstu sviestu, miltus, sajauktus ar sauso raugu un safrānu, olas dzeltenumu, sāli un cukuru. Visu samīca viendabīgā masā, līdz mīkla sāk atdalīties no rokām. Trauku pārklāj ar tīru dvieli un mīklu liek siltumā rūgt. Uzrūgušu mīklu liek uz ietaukotas cepamās formas, izlīdzina un atstāj siltumā vēl uz 15 minūtēm uzrūgt. Pildījumam: rabarberu kātus notīra un sagriež gabaliņos, tos apkaisa ar cukuru un atstāj uz pusstundu atsuloties. Lieko šķidrumu notecina, rabarberus liek uz uzrūgušās mīklas, tiem pāri pārdrupina biezpienu. Olas un olas baltumu saputo ar krējumu un pārlej pāri rabarberu un biezpiena kārtai. Cep 220 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes. Vēl karstai maizei var pārkaisīt cukuru un kanēli.

Sastāvdaļas

1. Kanēlis
2. Silts piens
1 glāze
3. Milti
500 g
4. Sviests
100 g
5. Olas dzeltenums
1 gab
6. Cukurs
100 g
7. Paciņa sausā rauga
1 gab
8. Safrāna pulveris
1 šķipsniņa
9. Sāls
10. Rabarberi
700 g
11. Biezpiens
200 g
12. Cukurs
200 g
13. Olas
2 gab
14. Olas baltums
1 gab
15. Skābs krējums
100 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk