Cepti baklažāni

 07. maijs 2009 6:53 Recepte  skatījumi: 22222


Lai pareizi pagatavotu ceptu baklažānu, jāatceras divas lietas: Pirms cepšanas baklažāns jāatbrīvo no liekā mitruma. Parasti to apsāla un 30 minūtes ļauj izdalīties šķidrumam. Baklažānus cep lielā eļļas daudzumā. Eļļai jābūt ļoti karstai. Nedrīkst liet eļļu uz pannas, kamēr tur cepas baklažāni! Pareizi cepti tie tikpat kā nemaz neuzsūc taukvielas. Baklažānus nomizo un sagriež gareniskās, apmēram 1 cm vai nedaudz plānākās šķēlēs. Šķēles liek caurduri vai sietā un katru kārtu pārkaisa ar sāli. Zem sieta noliek dziļo šķīvi un 30 minūtes ļauj dārzeņiem atūdeņoties. Pannā lej eļļu 2 cm biezā kārtā, strauji uzkarsē. Baklažānu šķēles nosusina papīra dvielī un liek uz pannas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Pēc noņemšanas no pannas baklažāniem nosusina lieko eļļu. Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Baklažāni
1300 - 1600 g
2. Sāls pēc garšas
3. Augu eļļa pec vajadzības



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk