Olīveļļā sautētas selerijas un kartupeļi

FOTO: Shutterstock.com

Kartupeļus nomazgā, nomizo un pārgriež uz pusēm. Šim ēdienam tiek izmantots tikai selerijas stublājs. Selerijas stublāju nomazgā un sagriež 6 cm garos gabalos. Selerijas, eļļu un sāli liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai selerijas būtu tikko nosegtas, un 10 minūtes sautē uz vidējas liesmas. Tad pieber 1 tējkaroti sāls, pieliek kartupeļu pusītes un citrona sulu. Ja šķidrums katlā nenosedz kartupeļus, jāpielej vēl nedaudz ūdens. Katlam uzliek vāku un sautē vēl 25 minūtes. Kad kartupeļi un selerijas izvārījušies, eļļai jābūt vienīgajam šķidrumam katlā. Ja viss ūdens no katla nav iztvaikojis, uz brīdi izņem kartupeļus, bet pārējo katla saturu strauji vāra, līdz liekais šķidrums izzudis. Kartupeļus liek atpakaļ katlā un dažus mirkļus pakarsē. Pasniedz kūpoši karstus. Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Vidēji kartupeļi - 5.gab
  • Liels selerijas stiebrs - 1.gab
  • Olīveļļa - 1/3.glāze
  • Sāls un garšviela
  • Citrona sula - 2.ēd.k.