Ābolu ķīselis

 05. maijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 4133



 

Ābolus nomazgā, izgriež bojātās vietas, un serdes, sagriež nemizotus mazos gabaliņos un liek vārīties 2 litros auksta ūdens, pieliekot mazliet kanēli un citrona dzelteno miziņu. Vāra uz lēnas uguns, kamēr āboli izšķīst. Tad izberž ābolu masu caur caurduri, vai paretu sietiņu, salej atpakaļ kastrolī, pieliek cukuru pēc salduma un savāra. Pēc tam atšķaida karotes trīs kartupeļu miltu glāzē auksta ūdens un lej tos pašķidrā veidā pamazām,bet ātri maisot ķīselim kastrolī klāt, vēl reizi uzvāra un ņem tad žigli no uguns nost, lej lēzenās ķīseļu bļodās un pārkaisa ar smalko cukuru. Galdā pasniedz ar saldu krējumu vai svaigu pienu.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Kanēlis
2. Kartupeļu milti
3 karotes
3. Skābi āboli
1 kg
4. Citrona miziņa
5. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk