Rīgas centrā IR brīvas vietas bērnudārzā

Vēlos pastāstīt par savu vai drīzāk jau - sava dēla - lielisko pieredzi, apmeklējot bērnu dārzu Rīgas centrā, kur visas nodarbības notiek franču valodā.

Jau pēc četriem mēnešiem bērns brīvi vervelēja franču valodā

FOTO: no personīgā arhīva

Jau pēc četriem mēnešiem bērns brīvi vervelēja franču valodā

Dārziņš Franču pirmsskola darbojas ar Francijas kultūras centra, Francijas tirdzniecības kameras Latvijā un Francijas vēstniecības Latvijā atbalstu dibināta biedrība, kas nozīmē, ka tas nav privāts bērnudārzs ar mērķi gūt peļņu un izžmiegt sausus bērnu vecākus, bet gan vecāku interesē balstīts projekts, ko par 90% veido un finansē paši vecāki. Faktiski šis dārziņš ir ļoti līdzīgs tam, ko mēs pazīstam ar nosaukumu starptautiskā skola, tikai franču valodā.

Skolotāji ir franči no Francijas ar pieredzi Francijas izglītības sistēmā un darbojas šeit kā brīvprātīgie ar Francijas Izglītības franču valodā ārvalstīs asociācijas (www.aefe.fr) atbalstu.

Mācības notiek franču valodā ik dienas no 9:00 līdz 16:00. Ir iespējams par simbolisku papildus samaksu atstāt savu atvasi arī pieskatīšanā līdz 18:00. Daudziem vecākiem tas šķiet lieliski, jo iespējams bērnu no rīta pa ceļam uz darbu ievest dārziņā (no 8:30) un darbadienas beigās atkal izņemt.

Ko par to domā bērni? Dārziņu jau no sākta gala apmeklē vismaz septiņu dažādu tautību bērni - latvieši, krievi, franči, turki, somi, zviedri, angļi un droši, ka ir vēl citas tautības. Franču valodas priekšzināšanas nav nepieciešamas.

Manējais atvasis dārziņu apmeklē jau otro sezonu (sāka, kad bija tiko notikšķējuši 4 gadi) un jau pēc četriem mēnešiem vervelēja franciski līdz riebumam pareizā franču izrunā. Pirms jaunā gada pārbaudīju viņu, palūdzot kāzai pazīstamai Francijas vēstniecības darbiniecei parunāties ar manu piecus gadus un piecus mēnešus veco dēlu - viņi brīvi veidoja dialogu franciski vismaz 10 minūtes. Visi bērni dārziņu apmeklē ļoti labprāt un bieži vien satiekas arī ārpus tā.

Tāda ir mana pieredze, turklāt cik zinu, bērnudārzā vēl arvien ir brīvas vietas:)

Pieredzi iesūtījusi Mairita Brice, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma
 

Reklāma
Reklāma