Sulīgās teļa gaļas kotletes

 28. janvāris 2015 12:40 Recepte  skatījumi: 10895

Teļa gaļa ir veselīga, tāpēc pagatavo no tās gardas kotletes!



Foto: Shutterstock.com


Teļa gaļu samaļ kopā ar cūkgaļu. Tad sacepina sviestā smalki sagrieztu sīpolu, atdzesē un liek samaltai gaļas masai klāt, līdz ar rīvmaizi, skābu krējumu, sakultām olām, sāli, pipariem un pielej arī pāris karotes auksta buljona vai ūdens, lai labāki varētu visu to samīcīt. Kad visa masa samīcīta par velkanu mīklu, no tās izveido kotletes un cep tās sviestā no abām pusēm skaisti brūnas. Galdā pasniedz ar štovētām saknēm, zirnīšiem vai novārītiem kartupeļiem.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums
2 karotes
2. Teļa gaļa
1 kg
3. Trekna cūkgaļa
200 g
4. Olas
2 gab
5. Rīvmaize
100 g
6. Sviests
1 karote
7. Sīpols, pipari, sāls


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk