Maizes un dārzeņu salāti ar anšoviem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Anšovu filejas, ķiploku un kaperus saberž viendabīgā masā un liek salātu bļodā. Pievieno sāli, olīveļļu, etiķi un sagrieztu saldo piparu. Ar dakšiņu rūpīgi samaisa. Pievieno apceptu maizi, gurķi, piparus, tomātu, sīpolu un vēlreiz samaisa. Sāli pieber pēc garšas. Pirms pasniegšanas atdzesē.

Ieteikumi: Kaut gan parasti šos salātus pasniedz pēc otrā ēdiena, tie varbūt ari lielisks maltītes iesākums, sevišķi karstā vasaras dienā.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pusīte sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • Kubiņos sagriezts, nomizots gurķis - 1/2 .gab
  • Svaigi samalti pipari - 5 - 6. šķipsniņas
  • Vidējs, nomizots, gabaliņos sagriezts tomāts - 1.gab
  • Gabaliņos sagrieztas, olīveļļā apceptas baltmaizes šķēles - 2.gab
  • Dzeltens, sarkans vai zaļš pipars (notīrīts un bez sēklām) - 1/4.gab
  • Sarkanvīna etiķis - 1.ēdk.
  • Olīveļļa - 5.ēdk.
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Kaperi - 1.ēdk.
  • Anšovu filejas - 4.gab
  • Šķēlēs sagriezts sīpols - 1/2.gab