Maizes un dārzeņu salāti ar anšoviem

 21. aprīlis 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2855


Anšovu filejas, ķiploku un kaperus saberž viendabīgā masā un liek salātu bļodā. Pievieno sāli, olīveļļu, etiķi un sagrieztu saldo piparu. Ar dakšiņu rūpīgi samaisa. Pievieno apceptu maizi, gurķi, piparus, tomātu, sīpolu un vēlreiz samaisa. Sāli pieber pēc garšas. Pirms pasniegšanas atdzesē.

Ieteikumi: Kaut gan parasti šos salātus pasniedz pēc otrā ēdiena, tie varbūt ari lielisks maltītes iesākums, sevišķi karstā vasaras dienā.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Pusīte sasmalcinātas ķiploka daiviņas
2. Kubiņos sagriezts, nomizots gurķis
1/2 gab
3. Svaigi samalti pipari
5 - 6 šķipsniņas
4. Vidējs, nomizots, gabaliņos sagriezts tomāts
1 gab
5. Gabaliņos sagrieztas, olīveļļā apceptas baltmaizes šķēles
2 gab
6. Dzeltens, sarkans vai zaļš pipars (notīrīts un bez sēklām)
1/4 gab
7. Sarkanvīna etiķis
1 ēdk.
8. Olīveļļa
5 ēdk.
9. Sāls
1/2 tējk.
10. Kaperi
1 ēdk.
11. Anšovu filejas
4 gab
12. Šķēlēs sagriezts sīpols
1/2 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk