Skābu kāpostu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skābiem kāpostiem nospiež lieko sulu, pārkaisa mazliet cukuru, pieliek skābu krējumu un labi samaisa. Galdā pasniedz, pie cūkas un sivēna cepeša. Skābi kāposti ar skābu krējumu ir tiešām ļoti garšīgi un visai iecienīti salāti. Skāba krējuma vietā var ņemt arī eļļu. Lai kāposti būtu mīkstāki un garšīgāki, tad der tos iepriekš smalki sagriezt un uz koka dēlīša viegli sadauzīt. Skābu kāpostu salātiem var likt klāt arī pēc izvēles saēvelētus burkānus, ābolus, gurķus, saplūkātas spinātu lapiņas, kā ari saēvelētus rutkus vai redīsus. Var pielikt ari sakapātus sīpolus un garšvielu zaļumiņus.

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs
  • Skābi kāposti - 1.l
  • Skābs krējums - 2 līdz 3.karotes