Burkānu salmiņi

 20. februāris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 1546



Burkānus nomizo, sagriež 2 pirkstus garos gabaliņos un 10-12 minūtes vāra sālsūdenī. Vārīšanas ilgums atkarīgs no burkānu sīkstuma. Izvārītiem burkāniem jābūt pusmīkstiem, jo marinādē tie kļūs mīkstāki. Burkānus nosusina, sagriež gareniski 1/2 cm platos salmiņos un ieber nelielā, dziļā bļodā. Burkānu salmiņos ierauš ar naža spalu saspaidītu ķiploka daiviņu. Pievieno sāli, piparus pēc garšas, oregano, etiķi un uzlej eļļu, lai burkāni būtu pilnībā nosegti. Burkānus atdzesē un ļauj tiem iemarinēties. Ēdienu pasniedz istabas temperatūrā. Burkānu salmiņi ir vienkāršs priekšēdiens. Tos var pasniegt kopā ar anšoviem olīveļļā, pipariem un anšoviem vai tunzivi ar pipariem un pupu salātiem.

 

Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Sarkanvīna etiķis
1 ēd. karote
2. Burkāni
200 līdz 250 gr
3. Neliela ķiploka daiviņa
1 gab
4. Sāls un svaigi samalti pipari
pēc garšas
5. Oregano
1/4 tējk.
6. Olīveļļa


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk