Skābeņu zupa ar olām

 01. maijs 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 1723


Gaļu aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra, līdz gatava. Gatavai pieliek nomazgātas un sakapātas skābenes, uzvāra, pieliekot miltu tumi. Pasniedzot pieliek skābu krējumu un cieti novārītas, 4 daļās sagrieztas olas.

P.S. Ja olas tiek ņemtas mazāk, tad pieliek smalki sakapātas.

 

Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Žāvēta cūkas gaļa ar kaulu
800 g
2. Skābenes
600 g
3. Ūdens
6 l
4. Skābs krējums
1/2 glāze
5. Olas
3 gab
6. Milti
75 g
7. Sāls


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk